Een school kiezen

door | aug 29, 2022

Ineens is het bijna zover. Dat Vince naar school zal gaan. We moeten er dus een uitkiezen. Een van de x aantal basisscholen in Heiloo. Op loopafstand van huis zijn er 4 scholen. Begin bij het begin. We maken kennis met twee van deze vier scholen. Het begint me te dagen dat het geen appeltje eitje gaat worden. De juiste school voor Vince te vinden. Zelf heb ik een academische route gelopen, mijn man meer een creatieve. Maar wat is het beste voor ons bijzondere ventje?

Gelukkig is daar het kinderdagverblijf. We voeren een 10-minuten gesprek van een uur. Aan het einde van het gesprek kijken we door het raam en zien ineens de de peuters voorbij komen. Waaronder onze eigen peuter. Ze oefenen het evacuatieplan, van buiten naar binnen. Ze lopen aan de slang. Een katoenen lint die ze vasthouden en zo als lemmings naar binnen worden begeleid. Mijn lemming. Lemminkje. Hij is nog klein en wiebelig, met onder de bril één oog afgeplakt. Ik hou me sterk, maar dit zijn momenten die je kunnen breken.
Vince wordt geacht mee te stromen met de rest, volgens paspoort leeftijd. Wat hij dapper en goed doet. Maar hij blijft natuurlijk extreem te vroeg geboren. In zijn koppie en zijn lijf altijd hard aan het werk. In wat voor school gedijt hij het beste?

Het is een vraag waar niemand een pasklaar antwoord op heeft.

We maken kennis met nog twee scholen. De basis van drie scholen is hetzelfde. Freinetonderwijs valt af. Hoe kies je dan uit de drie met dezelfde basis. Vragen die voor mij doorslaggevend zijn zijn ofwel lastig om open en eerlijk te beantwoorden, óf onmogelijk. Wie had gedacht dat een school kiezen voor een kindje met een andere start zo lastig zou zijn. Dus blijft er niets anders over dan:

By trial and error. Iene miene mutte.

Doneren

Vond je het een mooie aflevering en vind je Podcast Prematuur een mooi initiatief? Doneer je dan een klein bedrag? Een beetje helpt al heel veel 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This