Afleveringen seizoen 2

Laatste aflevering

 

#27 – Ambulancebroeder Jeroen

Hij kreeg de 112 melding van vader Jeroen uit aflevering #26 vlak voordat diens vriendin Susan met 29 weken beviel van Liam, thuis op de bank. Ambulancebroeder Jeroen vertelt over zijn beleving van die ochtend, dat hij er met zijn collega Wendy met de ambulance op af reed, ter plaatse de geboorte van Liam meemaakte en daar de eerste hulp verleende tot het moment dat hij de baby overdroeg in het ziekenhuis. En hij vertelt nog meer. Want zijn werk is niet zijn enige link met vroeggeboorte. 

#26 – Jeroen over zijn vaderrol

Jeroen’s zoontje Liam werd veel te vroeg en heel snel geboren, thuis op de bank na 29 weken zwangerschap. Jeroen vertelt over zijn rol als vader, die wezenlijk verschilde van die van zijn vriendin Susan. Waar Susan’s focus lag op Liam’s verzorging en troost nam Jeroen meer de taak van coördinerende toezichthouder op zich om ervoor te zorgen dat Liam op tijd de juiste zorg kreeg en gezond en wel mee naar huis kon gaan. Dit zorgde voor een emotionele afstand tot Liam, waar pas ruimte voor kwam na thuiskomst.

#25 – Lidewij beviel met 24+5 in Oostenrijk

In 2009, toen de grens van levensvatbaarheid in NL nog lag op 26 weken, beviel Lidewij tijdens haar vakantie in Oostenrijk. Daar lag de grens al wel bij 24 weken. Een geluk bij een ongeluk. Een nog groter geluk dat neonatologie z’n tijd vooruit was in Oostenrijk en de zware hersenbloeding van Lidewij’s dochtertje werd behandeld met een experimenteel medicijn.

 

#24 – Kolven voor je prematuur – een gesprek tussen vier moeders

We bespreken alles. Een moeder met te weinig melkproductie, twee anderen met veel en een moeder er tussen in. Het gaat over de mentale druk van het kolven voor je kleintje én over de fysieke ongemakken. We delen onze ervaringen met je en geven je veel tips zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Nb de aflevering is ook als video te bekijken.

Tip!!!! Deze aflevering is ook als video te bekijken op ons YouTube kanaal.

Geen aflevering missen? Abonneer je op één van deze kanalen

Pin It on Pinterest

Share This