3 prematuren krijgen binnen 1 jaar

door | mei 18, 2021

Oké de ene prematuur is de andere niet, dus de titel zegt eigenlijk niets. Behalve dan dat je zeker weet dat Nikki, de moeder van deze prematuren geen ‘rozige’ kraamtijd had. Maar ‘t is maar afhankelijk van je karakter hoe je daar tegenover staat. De een kan om dit gemis rouwen, de ander haalt z’n schouders op en denkt ‘het had dan zo moeten zijn’. De rozige kraamtijd zegt mij persoonlijk niet zoveel. Ten eerste omdat ik het nooit zelf heb ervaren, maar ook omdat ik zo vroeg ben bevallen dat ik nog helemaal niet was toegekomen aan het denken aan m’n kraamtijd. Ik had Vince nog maar net een of twee weken gevoeld in mijn buik, hele kleine ‘vlindertjes’. Dat waren die minivoetjes van hem. En kort daarna waren ze er al uit.

Nikki hechtte ook niet zo’n waarde aan de kraamtijd. Ze zegt de kinderen zijn vrolijk, gezond en groeien goed…ach het had zo moeten zijn. Nuchter, maar ook een en al positiviteit.

Ze kreeg haar eerste zoontje Kik met 30 weken. Het ging heel goed met hem en mocht al na 7 weken naar huis. Binnen vijf maanden na zijn geboorte was Nikki gepland zwanger, niet van 1 baby maar van 2. Nikki vertelt haar verhaal, ook over hoe zij een een fluxus kreeg na de bevalling van Kik waarbij ze 2 liter bloed verloor en met spoed naar de ok moest. Ze vertelt het zo nuchter dat je er bijna aan zou voorbij gaan dat dat ook levensbedreigend kan zijn.

Een huis verbouwen terwijl je kindje op je NICU ligt, ik geef het je te doen en dan kort daarna weer zwanger, van een tweeling. Nikki’s energie komt door haar positiviteit, de manier waarop ze naar dingen kijkt die energie geven in plaats van slurpen. Het is duidelijk dat Nikki de focus legt op het halfvolle glas. Zou dat ook de melkproductie kunnen beïnvloeden?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This