Holistisch coach Lisette – Nieuwsgierige scepticus

door | jan 9, 2022

Één berichtje van haar had ik gezien, oké én een email. Ik parkeerde haar vraag even. Om na te denken over welke lijn ik de podcast wil laten lopen. Niet dat een podcast kan lopen. Ook niet dat je van tevoren persé een lijn moet uitdenken. Het belangrijkste van een podcast is om gewoon te beginnen. Dat had ik gedaan en nu? Al snel leerde ik dat je een email nooit even kan parkeren. Hij verdwijnt namelijk al snel uit je zicht en uit je gedachten. Maar Lisette liet de aanvraag niet verdwijnen, want ze stuurde geregeld reminders. Slim. Want op een dag klikte het in mijn hoofd dat de podcast helemaal geen zogenaamde lijn hoeft te volgen. Ik maak, ik kies.

Dus sprak ik in aflevering #39 met Lisette, over haar werk als holistisch coach en NEI therapeut. NEI therapie heeft als basis chinese gezondheidsleer principes. Die komen er op neer komen dat je ervaringen en emoties opslaat in je systeem. Denk aan bestandjes opslaan op de harde schijf van je computer. Als je die niet ‘opruimt’ raakt ‘ie vol en geeft de computer een error. Onverwerkte emoties kunnen fysieke klachten geven. Van een jaar geleden weet je niet meer welke ‘bestanden je op je harde schijf opsloeg’. Met NEI therapie kan je daar achter komen. Door middel van een vragenlijst. En een biotensor die je vasthoudt en die trillingen meet. Want alles bestaat uit trillingen. Een duidelijk antwoord ja of nee geeft een andere trilling dan een twijfel. Denk aan een leugendetector, maar dan anders. Door een vergeten emotie uit je onderbewustzijn naar boven te halen kunnen je hersenen ermee aan de slag en ‘de wond’ helen.

 

Ik ben een scepticus. Maar wel een nieuwsgierige. Dus naast dat ik over alles wil horen en weten wil ik het ook uitproberen. Zo deed ik ook met EMDR. Een hele heftige, intieme therapie die je terugbrengt naar het moeras, je emoties afvlakt en je weer terugbrengt naar het heden. Zo is NEI niet. Voor NEI therapie hoef je nauwelijks te praten. Alleen ja of nee te antwoorden en de resultaten uit het onderzoek te laten helen. Ik ga het uitproberen, mijn harde schijf laten opschonen.

Doneren

Vond je het een mooie aflevering en vind je Podcast Prematuur een mooi initiatief? Doneer je dan een klein bedrag? Een beetje helpt al heel veel 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This