De buideldames

door | nov 18, 2021

Ik noem ze zo, Marijke en Alberdien van Care4Neo gaan in het kader van Wereldprematurendag geld ophalen voor drie buidelstoelen voor de nieuw gebouwde NICU in Amsterdam. Wat stoer! (Is mijn 1ereactie). Voor wat??? (Is mijn 2e).

Buidelstoelen voor de nieuwe high tech NICU? Moeten twee moeders daarvoor een actie opzetten? Is het niet opgenomen in de miljoenenofferte voor de nieuwe NICU? Geen weldenkend mens gelooft dit toch? Dit is toch gewoon een grap?

Ik vind het genant dat nog altijd door de grote heren in hun ivoren torentje wordt miskend dat buidelen van essentieel belang is voor de band tussen ouders en kind en de ontwikkeling van het kind. Zo ingewikkeld is het niet. Voor een kindje dat veel te vroeg uit de buik is gekomen is het beste scenario buiten de buik, op de borst van de ouders. Als een stoel kan voorkomen dat je wegens rugpijn of andere fysieke pijnen na een uur stopt met buidelen terwijl je anders het wel drie uur had vol kunnen houden, is comfort tijdens buidelen in het belang van het kind. Punt.

Ik kan me er persoonlijk heel erg over opwinden, zelfs kwaad maken. Maar ik kies er bewust voor dat gevoel te stoppen en er niet in mee te gaan. Waarom zou je je nog steeds opwinden of überhaupt verbazen over dingen. Zeker in deze tijd?

Het is gek om een tijd te leven waarin er zo snel dingen veranderen. Ik stam nog uit de tijd van de 1e computer, 1e mobiele telefoon, het internet kwam op, de laptop (op de bank zitten met een computer op schoot, wow!). Maar naast technologie lijkt er ook veel veranderd aan omgangsnormen. Het is niet meer gewoon om een praatje te maken met een vreemde in een wachtkamer, bij de bushalte of een ander ‘wachtmoment’. En dan onze overheid die ongestraft duizenden levens kapot kan maken in de Toeslagenaffaire. En tegelijk werkte ze doodleuk mee aan een frauduleus plan om over de Coronarug een paar mannen miljonair te maken met een mondkapjes deal. De te duur betaalde mondkapjes… dat geld had beter teruggegeven moeten worden aan die kapot gemaakte ouders. Ook in de onderwereld gaat men steeds een stuk verder. Op klaarlichte dag geëxecuteerd worden omdat je je inzet voor wat juist is volgens ‘ouderwetse’ normen zoals die van Peter R. de Vries of advocaat Wiersum.

Je ziet, alles is relatief dus als je het zo bekijkt is buidelen op een tuinstoel misschien niet het ergste wat je kan overkomen. En die comfortabele buidelstoelen díe er zijn kunnen best gerouleerd worden. Toch?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This