Als je kindje het niet fijn heeft in de buik en aandacht voor vader

door | jun 4, 2021

Wat als je zwanger bent en in de loop der tijd blijkt dat je baby te klein is..

Bij de 20 weken echo werd gezien dat de baby van Esther aan de kleine kant was, dat werd in de gaten gehouden maar met 30 weken was duidelijk dat hij echt te klein was. De oorzaak zou zijn een slechte doorbloeding door de navelstreng.Esther werd met 34 weken opgenomen maar mocht toch naar huis, wetende dat ze binnenkort zou gaan bevallen. Ze moest opletten op hoeveel ze de baby nog voelde bewegen. Onmogelijk eigenlijk. Het gaf Esther heel veel stress. Want een baby slaapt ook in de buik.

Hoe moest ze nou weten wanneer hij sliep of wanneer hij niet bewoog wanneer dat wel zou moeten? Waarom werd ze naar huis gestuurd? Werd er rekening gehouden met haar voorgeschiedenis? Dat ze al eens eerder na een IVF traject een late miskraam kreeg? Dat ze qua zwangerschap ook niet piepjong meer is?

 In week 35 gingen ze dan de bevalling opwekken met weeënopwekkers en een ballonnetje. Maar ‘s avonds tijdens het doorzetten van de weeën daalde de hartslag van de baby zo snel dat hij met een spoedkeizersnede moest worden gehaald. Hoe dat afliep?

Luister hier:

Esther weet niet al te veel medische details na Jonah’s geboorte. Het hele gebeuren had zo’n impact op haar. Ondanks dat had ze ook zorgen over haar vriend.

Esther heeft misschien wel gelijk dat de aandacht voor de vaders onvoldoende is. In deze podcast zijn ze ook nog wat ondervertegenwoordigd. Mijn uitnodiging staat dus: als er vaders zijn die in de podcast willen vertellen over hoe zij de vroeggeboorte van hun kindje hebben ervaren, met alles wat daarbij komt kijken, neem dan contact op!

Het kan gaan over hoe je de vroeggeboorte hebt beleefd, misschien voel je alsof je aan de zijlijn stond en niks kon doen, of misschien stond je vol in de actiestand en kwam je handen tekort. Of wil je juist meer bewustwording over de praktische kant: over je onderneming in stand houden of je werkgever tevreden houden, proberen je andere kinderen goed op te vangen en ook hen voldoende aandacht te geven, kortom hoe jij achter de schermen de boel bij elkaar probeerde te houden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This