Win win win

door | aug 29, 2022

Een jaar geleden kreeg ik ‘m van m’n moeder, op de ochtend van m’n verjaardag. Volgens traditie op bed, met cadeautjes. De pop die me deed huilen. Natuurlijk niet zomaar een pop. Maar een pop met dezelfde hoofdomtrek, lengte en gewicht als mijn zoontje bij z’n geboorte. Met 24 weken. Iniminie dus. Z’n hoofdomtrek was 21,5 cm. Nog kleiner dan een tennisbal. Z’n lengte 31 cm. Eén cm langer dan een schoollineaal. En z’n gewicht 680 gram. Iets meer dan een halve pak suiker.

De pop is in elkaar gezet met geduld en liefde. Na vele uren van intensief haakwerk. Toen het cadeaupapier was verwijderd en m’n hersenen registreerden wat er op m’n schoot lag liet de waterval van tranen niet lang op zich wachten. De pijn en verdriet van toen. Het geluk van nu. De warmte voor m’n moeder die zoveel moeite voor me had gedaan. Een bommetje van emotie. Ook m’n vent zat naast me op bed met glazige ogen. Als dit het effect was op ons, zou het dat ook hebben op andere ouders; de basis van Podcast Prematuur. Ik heb me erop gestort deze prematuurpopjes voor andere ouders te maken, met succes. Vele ouders hebben we geholpen aan iets zo waardevols wat tastbaar maakt hoe klein hun kindje het leven begon. Voor een preemie ouder van het grootste belang om nooit te vergeten, naar mijn mening. Een deel van de opbrengst naar het goede doel, een deel voldoet de kosten van Podcast Prematuur. Win, win, win.

Doneren

Vond je het een mooie aflevering en vind je Podcast Prematuur een mooi initiatief? Doneer je dan een klein bedrag? Een beetje helpt al heel veel 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This