Wereldprematurendag

door | nov 18, 2021

Het is de week rond Wereldprematurendag. Eigenlijk is het, sinds een jaar, elke dag voor mij Wereldprematurendag. Alles rondom de podcast heeft natuurlijk met vroeggeboorte te maken.

Mijn gesprekken, contacten, onderwerpen en mijn productenpagina. Mijn netwerk op social media bestaat inmiddels grotendeels uit links met vroeggeboorte. Toch vond ik het overweldigend om op de dag zelf te zien hoezeer het online ontplofte, wat goed is! Zoveel ouders postten indrukwekkende foto’s en verhalen van hun helden. Klein beetje jammer dat het er bij Eva Jinek aan tafel weer over Corona moest gaan, het treindocument en sterren. Ongelooflijk toch, nota bene Eva…Haha, ik ben gewoon een beetje jaloers, want laat ik eerlijk zijn, wat een vakvrouw is zij. Hoe ze met haar luchtigheid die ze uitstraalt en met haar humor de meest geweldige gesprekken kan voeren, inhoudelijk ook sterk. Ik voer soms gesprekken met haar, in m’n hoofd dan he alsof ik bij haar aan tafel zit. Wat zou ik het een eer vinden om haar te ontmoeten… en misschien lijkt het haar ook leuk om mij te ontmoeten?
Ik had het met Ilona Jochems van Care4Neo nog over Jinek. Geweldige vereniging trouwens, Care4Neo, goed opgezet, inhoudelijk sterk. Genoeg om over te praten zou je denken. Ik vroeg me nog af trouwens, achteraf, waarom ik er nooit aan heb gedacht als vrijwilliger bezig te gaan bij hen. Ik denk dat er lange tijd geen ruimte voor was en toen er ruimte was, was het uit m’n systeem. Dus vind het goed dat ze in de aflevering nog even een oproepje deed, als ouder van een prematuur ben je altijd welkom als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Op dit moment is het the day after Wereldprematurendag, iedereen gaat weer over tot de orde van de dag… denk ik… en ik ga verder met vroeggeboorte.. althans vandaag ga ik verder met de nieuwe productpagina die we vanavond online zetten. Ik ben zelf de afgelopen weken druk geweest met het ontwerpen van een gewichtsvlaggenlijn. Vince’ gewicht was op de NICU en ook daarna nog op de highcare echt een constante focus voor ons. Het heeft enorm lang geduurd voordat hij van 680 gram groeide naar 1 kg, laast staan 2 kg. Dat waren dus enorme mijlpalen voor hem en voor ons. En die mijlpalen moesten eigenlijk gevierd worden. Champagne drinken was wat overdreven, maar wat had ik toen graag de vlaggenslinger gehad die ik nu heb ontworpen. 1000 gram is de eerste mijlpaal en met de losse vlaggetjes erbij kan je door middel van klittenband heel makkelijk het gewicht aanpassen naar 1250, 1500, 1750, 2000 en 2500 gram. Ben benieuwd of andere ouders ook mijlpalen vieren!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doneren

Vind je Podcast Prematuur een mooi initiatief? Help mij dan dit voort te kunnen zetten.
De kleinste donaties zijn welkom om de kosten van het maken van deze podcast te kunnen dekken.

Pin It on Pinterest

Share This